Csoportok  és workshopok - Feldmár Intézet

"Ha kémiai elemekről van szó, nem tételezzük föl, hogy azért egyesülnének, mert szeretik egymást. Az atomok, ha hasadnak, nem gyűlöletből teszik. Csakis az embert vezérli a szeretet és a gyűlölet, ez határozza meg, hogy védekezünk-e egymás ellen, vagy támadunk, esetleg jól érezzük-e magunkat együtt." (R.D. Laing)


"Az igazi beszélgetésben megnyílunk, és úgy figyelünk egymásra, hogy mindent, amiben hiszünk, kitesszük az asztalra. Óriási kockázat, mert lehet, hogy a beszélgetés során mindent, amiben addig hittünk, kidobunk. De itt nem arról van szó, amit meggyőzésnek hívunk, hanem érdeklődésről. Az igazi beszélgetés az, amiben az igazság megmutatja magát. Egy jó dialógus szeretettel teli, amiben sem a másik nem tudja, mi a tuti, sem én, de ha jóindulatúak és őszinték vagyunk, megjelenik közöttünk az igazság. Nagy élmény." FA


A csoporthoz előzetesen elküldjük Feldmár András és Krámli András beszélgetését (21 p) a témában.A három órás csoport tematikáját ezeken felül a résztvevők és saját élményeik, vágyaik alakítják. Egyrészt személyes történeteink megosztásával, másrészt úgy is, hogy ha kell, felhozzuk, ami köztünk, ott, a csoportban történik. Ez nem terápia, hanem etika - azaz, hogy hogy bánunk egymással -, politika, és kommunikáció.


"Amikor meditálok, akkor tulajdonképpen megtanulom, hogy hogyan ne takargassam önmagam elől azokat a dolgokat, amiket gondolok, csinálok, érzek, ami bennem történik. "FA

A kaotikus meditáció az egyik legradikálisabb meditációs forma: változatos zenék mellett dinamikusan lélegzünk, mozgunk, néha üvöltünk, extázisba kerülünk, és a végén relaxálunk. A 30 perces vezetett meditációt ~45 perc élménymegosztás követi körben ülve (opcionális). 


KORÁBBI WORKSHOPOK/BESZÉLGETÉSEK